štvrtok 23. júna 2011

Limitless - Čo ak z vás jedna pilulka dokáže urobiť úspešného boháča?



Je to už síce nejaký ten utorok, odkedy prevalcovala slovenské kiná premiéra filmu Limitless (Všemocný), ale ja som sa k nemu dostal až včera. Pokúsim sa vám teda popísať moje dojmy z tohto zážitku.



Limitless (2011) 
IMDB 7.3 / CSFD 77%
Režisér: Neil Burger (The Illusionist, The Lucky Ones)
Hlavná postava: Bradley Cooper

Limitless je film o neporiadnom spisovateľovi, ktorý sa už niekoľko týždňov márne trápi s kreovaním svojej novej knihy. Neúspech mu vrástol pod kožu a tak sa fláka z baru do baru. Zhodou náhod však stretáva brata svojej ex-manželky, ktorý v minulosti díloval drogy. Tentokrát mu však podstrčí niečo špeciálne. Liek (ževraj ešte pred oficiálnym vydaním), ktorý otvorí možnosti vášho mozgu - a budete po ňom schopný využívať celú jeho kapacitu - nie len 20% (ako sa hovorí vo filme, ak vás však zaujíma realita tohto javu skúste článok: Mozog využívame len na desať percent. Prečo?)

"I was blind, but now I see!"

Jedna tabletka denne vám zabezpečí stopercentné využitie vášho potenciálu!
Krása, kto by takú nechcel skúsiť, však?! Zrazu by z nás boli vysoko inteligentný jedinci, ktorí si dokážu poradiť s každým problémom. Vysoká inteligencia totižto prináša úspech a ten peniaze = môžete mať všetko po čom túžite. To isté sa stane aj mužovi menom Eddie Morra a neostane iba pri písaní knižiek.

Film je zaujímavý aj z finančného hľadiska a producentského prevedenia. Podľa Box Office Mojo vyšiel tento film tvorcov na 27 miliónov amerických dolárov - doteraz sa mu však len v Amerike podarilo zarobiť v kinách niečo nad 78 miliónov.

+

Film je natočený podľa knihy od Alana Glynna: The Dark Fields.

Jednou z vizuálnych korenín tejto snímky je akési zoomovanie ulicou. Tento kúsok tvorcom uľahčila služba Street View od spoločnosti Google.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára